måndag, september 11, 2006

"State Department står i lågor"

Med anledning av femårsminnet av den 11 september 2001 har radion spelat upp en rad snuttar från nyhetsrapporteringen den dagen. Ett av detta innhöll en egendomlighet som efter några dagar helt övergavs utan förklaring. Man rapporterade att både Pentagon och State Department "står i lågor". Vad jag kan minnas var att man trodde att en bilbomb hade detonerat på gatan utanför utrikesdepartementet.

Men State Department utsattes inte för någon attack. Journalisterna kan inte heller ha blandat ihop det med Pentagon eftersom utrikesdepartementet ligger nånstans mellan detta och Vita Huset. Vad var det som föranledde att massmedia i något dygn trodde att State Department hade bombats på något sätt? Hur kan det komma sig att en nyhet som saknar varje faktiskt underlag kunde upprepas många timmar? Och när misstaget uppenbarar sig hördes inte ett knyst, så vitt jag vet, om varför detta inträffat.

Är det någon som vet hur media resonerade efter 11 september om denna icke-attack? Ett fall för desinformationsforskningen?

Andra bloggar om: , , , intressant.se.


Här kan man rösta på min blogg i TV:s tävling.
/DNg