tisdag, januari 29, 2013

Nu vill okunniga vänsterliberaler inkomstpröva barnbidragen

Den femtedel som tjänar mest tvingas betala 34 procent av sina skatter till folk med lägre inkomster efter att ha betalat sina barnbidrag och andra välfärdstjänster med de första 66 procenten av sina skatter.

I ett kort inlägg på Brännpunkt i SvD 28/1-13 går Joakim Holmertz från Liberala Ungdomsförbundet till angrepp mot barnbidragen för höginkomsttagarna. Det är inte statsfinansiella skäl som motiverar att barnbidragen för höginkomsttagarna ska avskffas enligt Holmertz. Han ser istället barnbidragen som en exploatering av de fattiga som tvingas betala de rikas semesterresor till Kanarieöarna (som barnbidraget räcker till). Holmertz skriver:

"'Överklassen har haft all anledning att fira!' hör man ibland från vänsterhåll. Det är sant. I 65 års tid. Så länge har svenska överklassfamiljer tagit del av bidrag bekostade av de mindre bemedlade. Det är dags att det får ett slut."
Varför far vänsterliberalerna med osanning? Det är ju enkelt att föreställa sig alla skatter en familj som tjänar en miljon kronor betalar, enligt Holmertz' exempel, och att dessa räcker till familjens barnbidrag och en rad andra välfärdsförmåner.

Det finns dessutom en beräkning av omfördelningen av livsinkomsterna i Sverige som visar raka motsatsen mot Holmertz' beskrivning av läget. I själva verket betalar den femtedel av inkomsttagarna som tjänar mest inte bara sina egna välfärdsförmåner utan också en hel del av andras förmåner också. Hela 34 procent av de 20 procentens skatter går till andra som tjänar mindre. Det framgår av en undersökning som Långtidsutredningen gjorde 2003 (bloggartikel jan-07).

Möjligen är vänsterliberalerna mest korkade och okunniga. Men perspektivet i Holmertz' artikel är inte att ta miste på. Det utgör ett angrepp på dem som har högre inkomster. Liberalerna vill skada dem ekonomiskt och tar då till argument som de inte kontrollerat. Ändamålet får helga medlen. Det är uppenbart att vänstern har nästlat in sig i borgerliga kretsar ungefär som 1968. Då fanns det t ex "liberalmarxister". Så kan det gå när borgerligheten inte bedriver någon seriös opinionsbildning längre.

[Stefan Karlsson] Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , intressant.se

3 Comments:

At 29 januari, 2013 18:16, Anonymous Lars said...

Man kan också fråga sig, och inte för första gången, hur det står till på Svenskans Brännpunktsredaktion, när de tar in en så uppenbart svagsint artikel!

 
At 29 januari, 2013 18:36, Anonymous Anonym said...

Det finns inget borgerligt parti längre, de huvud- och historielösa liberalerna har nästlat sig in överallt. Vi är nog många konservativa som stödröstar på SD i nästa val, hellre det än en blankröst. Kriminal-, försvars-, EU- och invandringspolitiken är borgerlighetens sorgebarn och de har dessutom anammat vänsterfrågor som feminism och klimatalarmism.

 
At 24 oktober, 2022 12:53, Anonymous Anonym said...

jordan shoes
hermes
ggdb
off white nike
supreme clothing

 

Skicka en kommentar

<< Home