onsdag, november 04, 2020

Varifrån kommer växthusgaserna?

Bilar och flyg svarar för 7 respektive 1,5 procent av de globala utsläppen.

Det verkar ha pågått en skev rapportering om utsläppen av CO2 mfl gaser som sägs leda till global uppvärmning under många år. I centrum för uppmärksamheten har funnits personbilar och flyget. Vi har getts bilden att det är biltrafiken och flyget som är viktigast att begränsa för att motverka för att bekämpa uppvärmningen av jorden.
 
Men tittar vi på den totala bilden av varifrån växthusgaserna kommer är klimatalarmisternas beskrivning helt felaktig. Personbilar (inkl bussar) svarar inte för mera än 7,1 procent av utsläppen och flygresor (för persontransporter) bara för 1,5 procent.
 
I diagrammet redovisas senast (sept-20) tillgängliga data (2016).
 

 
 
Den stora utsläppskategorin är byggnader: bostäder, kontor, restauranger och butiker med 17,5 procent av totalen - inte persontransporter. Är verkligen klimatalarmisterna ute efter att minska utsläppen på ett kostnadseffektivt sätt? Eller är klimathotarna ute efter att förändra det kapitalistiska samhällets livsstil i grunden?

Etiketter: ,

3 Comments:

At 05 november, 2020 22:25, Blogger Lars Mellblom said...

" Eller är klimathotarna ute efter att förändra det kapitalistiska samhällets livsstil i grunden?"

Så är det. I Franska MSM ändrades budskapet om klimatet tvärt för 2-3 år sedan, från att ha talat om olika sätt att minska CO²-utsläppen till att nuvarande samhällssystem måste ändras radikalt. Kort uttryckt på franska, göra slut på kapitalismen. Varje dag, i varje statligt radio-och TV-program hör vi samma sak,för att rädda planeten, finir avec le capitalisme.

 
At 05 januari, 2023 22:32, Anonymous Klas said...

Jag minns att du ifrågasatte klimatförändringar överhuvudtaget. Du verkar ha flyttat dina positioner en smula och hänvisar nu till felaktigheter i prioriteringar hos klimatalarmister. Den viktiga frågan är: håller du med om att CO2-utsläpp är ett problem eller inte?

 
At 28 januari, 2023 09:23, Anonymous Klas S said...

Du svarar inte? Gå gärna tillbaka och betrakta din egen perspektivförskjutning kring klimatfrågan och fundera lite över om din tidigare hållning fortfarande är relevant, och om inte, varför den inte är det. Och om du nu börjat inse att växthuseffekten finns och påverkas av oss människor - håller du då också med om att det är ett problem? Och varför använder du begrepp som "klimatalarmister"?

 

Skicka en kommentar

<< Home