måndag, januari 30, 2006

Idealsamhället: ikväll liberalismen i TV2

Utbildningsradion har gjort en programserie om politisk teori i form av sju program som granskar olika "ismer". Ikväll 20:30 i TV2 börjar man med en granskning av liberalismen:
"Liberalismen. Vad skiljer liberalism från socialism? Vilken är din favoritideologi? Möt unga anhängare, forskare, ekonomer och debattörer som alla har sin egen vision om det optimala drömsamhället. Varje program har en ideologi som tema och handlar i tur och ordning om liberalism, socialism, konservatism, feminism, kommunism och ekologism." Del 1 av 7. UR. * Även 1/2 i SVT1, 3/2 i SVT1, 6/2 i SVT1 *
Det kommer att göras i form av intervjuer med frihetliga potentater som Lars Leijonborg, Lena Halldenius och Kjell A Nordström (obs ironi) samt genom ett besök i Amsterdam där narkotikahandeln och prostitutionen får representera det fria samhället. Det verkar upplagt för ett nidporträtt av friheten gjort av ljumma socialliberaler och "demokrater" som får tillfälle att förfasa sig över Hollands "frihet" - ett land med ett skattetryck på nästan 40 procent av BNP.

1 Comments:

At 30 januari, 2006 18:46, Anonymous Anonym said...

Lars Leijonborg är väl inte mycket mer frihetens vän än Thomas Bodström nej (bättre än Johan Pehrson dock!).

Vad gäller social frihet tycker jag inte att påstådda socialliberaler brukar vara varken sämre eller bättre än påstådda högerliberaler. Alltså, båda brukar vara väldigt dåliga.

 

Skicka en kommentar

<< Home