torsdag, januari 24, 2008

Nuder petas av Sahlin?

Lunchekot idag uppger att Mona Sahlin (s) skall göra ommöbleringar i partitoppen. Det skall avgöras under eftermiddagen.

Vad det främst gäller är att den ekonomiske talesmannen Pär Nuder, tidigare finansminister, skall bytas ut. Han har inte varit så aktiv den senaste tiden, spekuleras det. Nuder såg genast efter valet svårigheter att gå till val på höjda skatter och återställd a-kassa. Dessutom hade han svårt att psykologiskt anpassa sig till valnederlaget.

Detta är enligt min mening väntat, vilket man kunde ana när Nuder var gäst i Ekots lördagsintervju 12/1 som jag skrev om under rubriken Nuder avgår snart? Här nämnde jag också att Nuder var mindre omtyckt i partiet på grund av personliga egenskaper. Det är inte bara en fråga om att han är förknippad med valnederlaget och den avgångne partiledaren Göran Persson.

Ny ekonomisk talesman blir sannolikt den lojale Thomas Östros, enligt Eko-redaktionen.

Andra bloggar om: , , , intressant.se

Etiketter:

2 Comments:

At 24 januari, 2008 21:03, Anonymous Anonym said...

grattis till din förutsägelse om Nuders avgång! Det hade han själv inte räknat med, enligt dagens artikel i DI, eller?

 
At 25 januari, 2008 12:23, Blogger Danne Nordling said...

Tack. Jag tror att Nuder anade att han satt löst. Därför ville han kunna peka på aktivitet i form av en artikel i DI. Men den kom för sent.

Mona Sahlin har visat ett förvånansvärt klantigt handlag. Det pågår tydligen något inom (s) som inte är som det skall. Sahlin får kanske oanade svårigheter.
/DNg

 

Skicka en kommentar

<< Home